This is incredibly frustrating. I put like 30 minutes into making a video in iMovie. I then upload it to YouTube directly from iMovie. The video is then visible but then after five minutes it says “This video is unavailable.” But it is available!

Here is what I see in my video’s section:

YouTube iMovie Issue

It says “Live,” yes, live. And so far, three people viewed it and no one else because its not available anymore, even though it still says live.

Here is what happens when you play the video:

YouTube iMovie Issue

Again, it says live on my side. If I try to reupload it, it says there is a duplicate version and you can’t upload it. Trust me, in a couple hours, the video will be playable again. I just don’t know when, so this is frustrating, to say the least.

Here is the video, SMX West 2008 Highlight Video

Website Comments

  1. BritishYosef
    Reply

    YT has been funky today too, and a few weeks back their view figures were not updating. Seems that they are doing a lot of back-end work.

  2. Michael Fridman
    Reply

    I’m used to this unavailable bug in all sites that embed the video — by now I just click and hold until it opens in YouTube because for most blogs I read it happens 100% of the time…

  3. dave buccola
    Reply

    Well you’re not alone. I’ve had this happen twice to me today. I just found your blog because I was searching around trying to find out what the problem is. It’s terribly frustrating. Hopefully some of these people are right and everything will be fine in a little while. I wish YT would get its act together.

  4. G
    Reply

    It’s annoying, but I’ve found that a semi-permanent solution (that is effective immediately) is to mark the video as private, then public again.

Post a comment